Kan jeg tilføje og underskrive min egen lejekontrakt?

Du har mulighed for at tilføje din egen lejekontrakt og underskrive den digitalt gennem BoligPortal, hvis du som udlejer har et pro-abonnement. Har du for eksempel din egen lejekontrakt liggende som en pdf fil, og ønsker du derfor ikke at oprette og udfylde en lejekontrakt på ny, så kan du i stedet uploade din egen lejekontrakt, og sende den til digital underskrift via BoligPortal.

1. Når du er logget ind på din bruger på BoligPortal klik derefter på Indstillinger og vælg Lejekontrakter. Her har du mulighed for at aktivere muligheden for at tilføje og underskrive din egen lejekontrakt. Når knappen i siden er blevet grøn, betyder det, at denne mulighed er aktiveret.
*Hvis du ikke allerede har et pro-abonnement, vil du automatisk blive bedt om at oprette ét.

2. Du kan nu få lov til at tilføje din egen kontrakt ved at gå til Lejekontrakter og klikke på pilen i den blå bjælke og vælge Tilføj og underskriv egen lejekontrakt

3. Upload din lejekontrakt som pdf fil ved at klikke på Gennemse og vælg dokumentet (lejekontrakten) på din computer, som du ønsker at uploade.

4. Efter at du har tilføjet lejekontrakten vil du få mulighed for at udfylde resten. Skulle du have bilag (eksempelvis en husorden), som skal vedlægges kontrakten, kan du nu tilføje dem under Bilag ved at klikke på Gennemse og tilføje de ønskede bilag enkeltvis som pdf fil.
*Har du ingen bilag, springer du blot over dette step. Det er ikke et krav.

5. Vælg nu Indflytningsdato og udfyld Udlejer- samt Lejerinformationer. Bemærk, at det er muligt at tilføje flere lejere ved at klikke på Tilføj lejer.

6. Ønsker du, at vi tilmelder din lejer til El, kan du vælge Automatisk tilmelding med fuldmagt (EWII energi), og udfylde lejers CPR-nummer.
*Dette er ikke et krav, og derfor ikke et step der skal udfyldes, men ønsker du at læse mere om det, kan du klikke på Læs mere inde på siden, eller læse mere i denne artikel.

7. Efterfølgende skal du indstille funktioner i forbindelse med underskrift af lejekontrakten. Det omhandler, på hvilken måde der skal underskrives, underskriftsrækkefølgen, lejers antal dage til at underskrive og en eventuel besked til lejer.

*Disse funktioner er kun tilgængelig for dig, fordi du har et pro-abonnement. Funktionerne kan også bruges i BoligPortals lejekontraktbygger.

8. Til sidst har du mulighed for at tilføje kopimodtagere, som vil modtage en kopi af lejekontrakten, når den er underskrevet. Du som udlejer og lejer vil altid modtage den endelige kontrakt. Dette felt er til dig, der ønsker, at andre personer (f.eks. administratorer) skal modtage en kopi.

9. Når du er færdig med at udfylde de ovenstående steps og er klar til at sende kontrakten til underskrift, klikker du på Send til underskrift. Kontrakten er nu sendt afsted til underskrift, og du vil kunne se status over lejekontrakten under Lejekontrakter på din BoligPortalbruger. Både du og lejer, vil modtage en mail med link til at underskrive kontrakten, derudover vil du som udlejer også kunne underskrive den gennem BoligPortal.
*Hvis du udfylder lejekontrakten på vegne af udlejer, vil underskriftsanmodningen naturligvis blive sendt til den mail, du har indtastet under udlejerinformationerne.