Hvorfor kan lejer ikke indrapportere fejl og mangler?

Før lejer kan indberette fejl og mangler skal du som udlejer i oprettelse af flytterapporten vælge Indhent fejl og mangler fra lejer, under Detaljer om synet.

*Vælger du ikke BoligPortals funktion, skal du selv aftale med lejer, hvordan indrapporteringen skal foregå.

Har du valgt at gøre brug af BoligPortals funktion til indrapportering af fejl og er flyttesynet afsluttet, men din lejer endnu ikke kan indrapportere fejl, kan det skyldes, at den 14 dages fejl- og mangelperiode endnu ikke er aktiveret. Den aktiveres automatisk på den valgte startdato for lejeforholdet, som du som udlejer har udfyldt i forbindelse med oprettelsen af flyttesynet.

Under Detaljer om synet vælges en indkaldelsesdato til flyttesynet, samt dato og tid for, hvornår flyttesynet finder sted.

På samme side kan du vælge Indhent fejl og mangler fra lejer. Systemet sætter automatisk tidspunktet med udgangspunkt i dato og tid flyttesynet foretages. Du har altid mulighed for at ændre denne dato, da lejeforholdets startdato naturligvis ikke altid er samme dag som indflytningssynet.

Klik blot på kalenderen i siden og vælg den korrekte startdato.

Når flytterapporten er underskrevet af både dig og lejer, vil begge modtage den færdige flytterapport vedhæftet i en mail. Lejer modtager efterfølgende automatisk en mail til indberetning af fejl og mangler, når datoen for lejeforholdets start er overskredet.

Derudover kan de også klikke på Se flytterapport i den mail, de har fået tilsendt med den endelige flytterapport. Her sendes de ligeledes automatisk ind til siden, hvor de kan indrapportere fejl og mangler. Det vil på denne side fremgå tydeligt, hvornår de kan begynde at indrapportere. Hvis lejeforholdets startdato allerede er overskredet, vil perioden for indrapportering være aktiveret, og det vil i stedet fremgå, hvornår den udløber.

*Du vil altid kunne holde øje med de indrapporterede fejl og mangler i oversigten på flyttesynet.
Når rapporteringsperioden er overskredet, vil du ligeledes modtage en mail herom.