Hvordan opretter jeg et lejeforhold?

Du kan oprette lejeforhold på alle dine lejemål. Der skal være angivet minimum ét lejeforhold på lejemålet, hvis du vil opsætte en huslejehåndtering via BoligPortal.

1. Du opretter et lejeforhold ved at klikke på Opret lejeforhold under Nuværende lejeforhold under lejemålets Oversigt.

* Du kan også vælge Opret lejeforhold under Lejeforhold:

2. Nu kan du udfylde dato for indflytning og eventuel fraflytning ved tidsbegrænsede lejemål. Det er også her, du kan udfylde lejers oplysninger.

3. Hvis der er mere end én lejer på lejeforholdet, kan du vælge Tilføj lejer, og udfylde dennes oplysninger også. Dette kan du gøre for alle lejere på lejemålet. Når du er færdig, skal du klikke på Opret lejeforhold for at gemme oplysningerne og oprette lejeforholdet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at lejers CPR-nummer kun må opbevares, hvis du har et konkret formål med det.

Det er også muligt at oprette et lejeforhold, mens du opsætter en huslejehåndtering.

1. Under Opsæt husleje for et lejeforhold kan du vælge Nyt lejeforhold

2. Scroll ned i bunden af siden, hvor du kan udfylde lejer(ne)s oplysninger.
* Husk at indtaste e-mailadresse og/eller telefonnummer til lejer ved automatisk huslejeopkrævning med MobilePay. Dette skal bruges, for at lejer kan tilmelde sig MobilePays betalingsaftale.

3. Når du er færdig, skal du klikke på Gem huslejeopsætning, for at lejers oplysninger og huslejeopsætningen bliver gemt.