Hvordan ændrer jeg min huslejeopkrævning fra bankoverførsel til MobilePay?

Hvis du ønsker at ændre huslejeopkrævningen fra manuel afstemning (bankoverførsel) til automatisk opkrævning (MobilePay), skal du først beslutte, hvilken måned huslejebetaling via bankoverførsel skal stoppe.
*Ønsker du modsat at ændre huslejeopkrævningen fra automatisk opkrævning med MobilePay til manuel afstemning via bankoverførsel er fremgangsmåden den samme.

1. Klik på Stop opkrævning af huslejeSk_rmbillede_2022-05-31_kl._09.37.02.png

2. Vælg sidste måned for betaling ud fra igangværende måde (f.eks. bankoverførsel) og bekræft dit valg.

Når opkrævning af husleje er stoppet, vil du se et rødt banner på siden, som bekræfter valget samt informerer om, hvornår sidste betaling vil være.  Sk_rmbillede_2022-05-31_kl._09.36.11.png

3. Klik herefter på Start husleje igen, og vælg automatisk huslejeopkrævning ved MobilePay.

*Har du ikke fået tilknyttet din erhvervskonto på MobilePay med BoligPortal, kan du læse mere her.

4. Tjek, at de allerede indtastede informationer er korrekt, vælg dato for første betaling med den nye betalingsmåde og bekræft din automatiske huslejeopkrævning ved at klikke på Gem huslejeopsætning...

*Systemet vil ikke give dig mulighed for at vælge samme måned, du har valgt som sidste måned med betaling via bankoverførsel. Du er derfor sikret mod dobbeltopkrævning.

5. Dobbelttjek dine indtastede informationer og gennemfør ved at klikke på Start husleje

6. Din huslejeopkrævning afventer nu lejers tilmelding til betalingaftalen. Læs mere om processen her.

7. Når lejer har godkendt betalingsaftalen, vil huslejeopkrævningen foregå automatisk fra den måned, du har indtastet under punkt 4.