Hvordan opsætter jeg en huslejeopkrævning via BoligPortal?

På BoligPortal kan du oprette en automatisk huslejeopkrævning via MobilePay eller manuelt afstemme din huslejeopkrævning via bankoverførsel.

Du kan opsætte en husleje under hvert enkelt lejemål eller klikke på Husleje i den blå sidebar og påbegynde din opsætning der.

1. Når du har valgt/indtastet korrekt adresse på lejemålet, klikker du på Opsæt husleje

*Har du allerede oprettet et lejeforhold på pågældende lejemål, skal du huske at vælge personen/personerne i menuen i toppen, inden du fortsætter. mceclip5.png

2. Du skal nu vælge, om du vil opsætte huslejen automatisk via MobilePay eller bruge BoligPortal til manuel afstemning af husleje via bankoverførsel.

*Har du flere betalingssteder tilknyttet din erhvervskonto på MobilePay, kan du vælge, hvilken huslejebetalingen skal gå ind på. Læs mere om hvordan her.

Kan du ikke vælge Mobilepay, skal du sikre, at du har tilknyttet din MobilePay-fimakonto til BoligPortal. Læs mere om hvordan her.

3. Indtast de enkelte beløb, du opkræver i husleje samt som del af huslejen, f.eks. aconto vand og varme, beboerrepræsentation osv. og indsæt dato for første automatiske opkrævning.

Husk! Hvis lejer allerede har betalt første måneds husleje i forbindelse med underskrift af lejekontrakt indsættes følgende måned i stedet.

4. Afslut med at indtaste lejer(ne)s oplysninger, såfremt lejer ikke allerede er blevet valgt i topmenuen.

Husk at indsætte email og/eller telefonnummer ved valg af MobilePay, da lejer vil modtage en mail/sms med tilmelding til betalingsaftalen hos MobilePay.

5. Klik herefter på Gem huslejeopkrævning..., dobbelttjek at du har indtastet de korrekte oplysninger og bekræft dit valg.

6. Din husleje er nu opsat.

* Har du valgt huslejeopkrævning via MobilePay? I så fald er opsætningen først færdig, når lejer har godkendt betalingsaftalen i sin MobilePay. Disse trin kan du læse mere om her.

Når lejer har godkendt betalingsaftalen via MobilePay, vil du få besked på mail og telefon (hvis dette er valgt), og huslejen vil efterfølgende blive opkrævet automatisk.